Hoe een overtuigende CTA te schrijven

Hoe een overtuigende CTA te schrijven

Een goed geschreven CTA kan uw marketingcampagne maken of breken. Wij geven u hier een aantal tips voor het schrijven van overtuigende calls-to-action voor uw marketingcampagnes (en gratis!)

Als u websites maakt voor zakelijke doeleinden, is een call to action een geweldige manier om diensten of producten die uw bedrijf aanbiedt onder de aandacht te brengen. Zodat als een mogelijke klant op uw site surft, deze een CTA bovenaan de pagina helpt eraan te herinneren waarom hij/zij/x daar is en wat u hem te bieden heeft.

Belangrijk om te onthouden

Het belangrijkste om te onthouden over je call to action is dat het, boven alles, eenvoudig moet zijn. Als je je CTA te ingewikkeld of ingewikkeld maakt, loop je het risico de lezer te verwarren en van je te vervreemden, waardoor deze misschien al opgeeft voordat hij het einde bereikt heeft.

In de afgelopen jaren hebben we een verschuiving gezien van meer traditionele CTA’s zoals “Klik hier” ten gunste van iets specifieker. Hoewel “Klik hier” zeker nog in gebruik is, zien we veel meer CTA’s die gebruikers een duidelijk idee geven van wat ze kunnen verwachten als ze op de knop klikken. Bijvoorbeeld:

Download Nu

Bekijk onze portfolio

Leer meer

Start Gratis Proefperiode

Begin vandaag nog!
Alles begint met de creatie van een call to action op uw website. De CTA is een reactie die de bezoekers moeten geven om een doel te bereiken. Het doel zelf kan door u worden gedefinieerd. Om de juiste actie en tekst op uw website te kiezen, moet u begrijpen waar het precies op gericht is.

Zolang de oproep tot actie werkt, maakt het niet uit of hij verborgen is of in het zicht. Waar het om gaat is dat het goed past bij de inhoud en dat de bezoeker zich comfortabel genoeg voelt om op de knop te drukken.

Vond je dit nuttig? Volg ons op Linkedin Plusgrowth en krijg de laatste updates.
We horen graag uw feedback.
Help ons deze inhoud te verbeteren door een reactie daar achter te laten.


About the author

I’m Marco van den Akker, a strategist and marketer who uses data and creativity to grow Plusgrowth clients’ businesses. I’m always happy to work with towards measurable results.

en_USEnglish