Pinterest beleeft een hoogtepunt: Een marketinggids voor 2024

Pinterest beleeft een hoogtepunt: Een marketinggids voor 2024

Pinterest wordt op dit moment flink gebruikt – door merken, makers en gebruikers. Hoewel het platform nooit irrelevant geworden is, merken we een hernieuwde interesse in Pinterest. Om deze reden wil ik graag mijn gids en inzichten delen voor jouw Pinterest reis in 2024.

Zelfs als je denkt dat jouw doelgroep het platform niet gebruikt, raad ik merken nog steeds aan om hun inhoud opnieuw te gebruiken en hun merkverhalen op Pinterest te delen. Het kan dienen als een database van herinneringen voor je klanten.

De meeste merken doen marketing op Pinterest op de verkeerde manier. Pinterest scoort hoog op gebruikerstevredenheid. Het platform trekt in 2023 steeds meer Gen-Z publiek aan, en hoewel de inkomstengroei op Pinterest langzaam maar gestaag is, zien we dat het aantal gebruikers snel toeneemt.

Ik heb altijd van Pinterest gehouden omwille van mijn liefde voor mode & grafisch design en ik heb veel geleerd over Pinterest door voor klanten op de app te adverteren & de app te gebruiken voor mijn eigen interesses.

Deze gids richt zich op het begrijpen van Pinterest als platform en marketingkanaal. Ik zal verschillende Pinterest mythes ontkrachten en de verborgen waarheid van Pinterest onthullen.

De Uitdagingen & Toekomst van Pinterest

Veel creatievelingen vinden dat het algoritme van Pinterest te gevoelig is. Ze zien hun content regelmatig verwijderd worden door gevoeligheids- en moderatieregels. Dit is ook de reden waarom veel creatievelingen andere platforms zoals Notion en Are.na hebben aangenomen om hun content op te bewaren.

Pinterest heeft problemen met diversiteit in hun algoritme, en dat heeft invloed op de groei van het platform. Op dit moment heeft het platform voornamelijk een volwassen, vrouwelijk publiek, maar ze genereren nog steeds minder inkomsten per gebruiker dan Snapchat, Instagram en TikTok.

Kan Pinterest Winnaar Worden in de Shoppingmarkt?

Het antwoord is, ja. Pinterest is al bezig om hun shoppinginspanningen te verhogen met hun nieuwe functies en Amazon-integratie. Maar Pinterest moet wel het pad van Snapchat volgen. Ze hebben een makersplatform nodig of exclusieve makers zoals Snapchat’s David Dobrik. Hiervoor kunnen influencers zoals Emma Chamberlain of Wisdom Kaye de aangewezen personen zijn.

Pinterest beter begrijpen

Pinterest valt onder de categorie van niche social media platformen. Er zijn minder mensen die zoeken naar jouw industrie of product op de app. Dit betekent dat je nog harder moet werken om de kleine gemeenschappen te vinden die rond jouw bedrijf zijn gebouwd.

Veel niches en industrieën zijn te klein op Pinterest, dus je moet eerst marktonderzoek doen voordat je begint met Pinterest marketing. Ik zou aanraden te beginnen met het onderzoeken van Pinterest trends.

Pinterest staat bekend om zijn positieve gebruikerscultuur en content. Het is dus belangrijk dat je Pinterest meer ziet als een platform dan alleen een social media app.

Pinterest Algoritme 2023

Het Pinterest-algoritme is onlangs aangepast. Na een problematisch incident op Pinterest in maart 2023, moest het platform nieuwe acties ondernemen om de jonge gebruikers van de app te beschermen. Deze acties hebben geleid tot de introductie van nieuwe veiligheids- en beleidswijzigingen. Pinterest probeert diversiteit op het platform te bevorderen en een meer positieve omgeving te behouden voor mode-, schoonheids- en culturele content.

Pinterest voor Marketing

Pinterest beïnvloedt mijn aankoopbeslissingen in hoge mate, maar je kunt mijn reis niet volgen. Pinterest is geen directe marketing, het is indirecte en mond-tot-mondreclame op zijn best.

Investeren in Pinterest-marketing komt met zijn uitdagingen, maar de potentiële beloningen zijn groot. Neem deze gids tot je en zet je beste voet voor op Pinterest in 2024.

About the author

I’m Marco van den Akker, a strategist and marketer who uses data and creativity to grow Plusgrowth clients’ businesses. I’m always happy to work with towards measurable results.

nl_NLNederlands